<3 Hjärtebarn <3

Jättestort Grattis till Anders och Erika som fått en alldeles underbart söt liten kille!

På natten mot fredagen födde våra nära vänner, Anders och Erika ett litet *hjärtebarn.
Vi håller tummarna stenhårt för att "Lillebror" klarar kommande operation av hjärtat bra och att hela familjen snart får komma hem från Göteborg. Vi kommer att sakna er när ni är borta.

(* betyder en liten med hjärtproblem)


I studion

Så har jag äntligen fått tummen och ur och fotat i studion!
Det har ju blivit ett projekt att fota i studion numera när jag inte kan ha den uppställd hela tiden.


Noah & Iris


Iris 3½ vecka gammal <3

En vecka springer fort iväg

Hjälp! Var tar tiden vägen???
Snart har det gått en vecka sen jag bloggade sist och mycket har hänt, fast egentligen ganska lite.
Iris har varit inne i en vill-bara-vara-i-famnen-period i ett par dagar. Det känns i mammans nacke och rygg vill jag lova. Idag har vi dock både fått låna bärsjal och bärsele för att se om det kanske kan underlätta vardagen.

Selen har jag provat två omgångar idag... men tyvärr går det inte alls. :-( Nacken pajar direkt efter bara några minuter. Sjalen provade jag att knyta som snabbast men kände inte att jag fick till knytningen riktigt så jag ska göra ett nytt försök imorgon eller så. Önskar att den funkar, men är tveksam. Jag blev ju inte vän med bärsjalen när Noah var liten.

 

Inte en enda bild på lilltrollet har det blivit i studion ännu. Skämms på mig!!!
Men det har lixom inte riktigt varit läge ännu.

Imorgon börjar Pappan att jobba. Lite nervig känns det, men det kommer säkert att gå jättebra. Noah är så snäll storebror och mamman fick lite träning ikväll när pappan var och repade. Iris var inte alls i fas och Noah ville inte ta på jamas och göra sig i ordning för natten. Kloning kändes som ett alternativ. Men det löste sig och jag jag lyckades amma OCH få både barnen att somna innan kl 20.00!



Noah berättar viktiga saker för Iris. <3

<3 Lillhjärtat 2 veckor gammal <3

Idag är Iris 2 veckor gammal. Knappt så jag tror det är sant, men sen vi fick Noah så springer verkligen tiden iväg.

 

Idag har hon fått sitt allra första bad och kalufsen blev helt klart spännande efter det. ;-)

Bandage

Idag har pappan och Noah målat jättemycket vattenfärg. Även i fejjan på Noah! När pappan målat honom kom en stolt kille springade för att visa mamman hur fin ha var. Han ville även vara med på bild vilket inte är allt för vanligt numera.

 
vä: Bandage och sägg
hö: Indian


Super Mario!

Anledningen till att inlägget heter Bandage är för att Noah kallar mustach för bandage. Ganska sött. Opartisk som jag är. ;-)

Fyrhjuling

De senaste dagarna har Noah fått åka jättemycket fyrhjuling. Det är en hyfsat nöjd kille vill jag lova!



Vi börjar så smått komma in i nån sorts vardag... En lyxig sådan då Chrille ff är hemma med oss.
Noah har varit hos dagmammorna 3 dagar denna veckan och kommande veckan ska han vara där 2 dagar. Ev kanske jag kan ta honom med på liten och stor så pappan får vara hemma med Iris, men det beror lite på hennes aminingstider med.

En vecka till får vi ha pappan hemma och sen börjar allvaret!
Men det ska nog gå bra. Hoppas bara att liggdelen till den nya barnvagnen kommer snart så vi kan promenera och hämta/lämna storebror hos dm och gå till och från liten och stor.


Chefen bakar!

Ikväll har mamman och Noah (läs: Chefen) bakat Pitekaka.
Noah visste såklart hur allting skulle vara och sen vi kom hem från BB har han varit en väldigt bestämd ung herre.

 
 


1 vecka idag

Idag blir Iris en vecka gammal.
Tiden springer iväg. Fort.









Orderna från BVC är numera:
sovande = ryggläge
vaken = magläge

Iris är inte helt nöjd med detta, men vi jobbar på.

BVC för första gången

Idag var vi på BVC för första gången med Iris. Snopet nog visade det sig att Iris vägde ca 100 gram mer än vid födseln, och hon är ju bara 6 dgr idag. Längden visade sig snopet nog vara 0,5 cm kortare än direkt efter förlossningen.

Så det kan bli...

 

Noah hittar nya saker med/på Iris varje dag, vilket är lite kul. Idag upptäckte han stumpen från navelsträngen.
Bästaste pappan förklarade vad det är för nåt på Noah-nivå och Noah lyssnade väldigt nyfiket. När vi sen skulle iväg till BVC så förklarade Noah att "Iris ska till doktorn. De ska titta på navelsträngen."

Det är alldeles underbart att ha hela familjen hemma. <3
Noah har fastnat för "Lejonpungen" och istället för att sova ute i vagnen mitt på dagen vill han gärna se Lejonpungen en stund med tutte och snutte. (Och dessa har förökat sig! Nu ska han ha nutte, nuttnutte, muminnutte och alla tuttar när han ska sova) Väääääldigt praktiskt! NOT!!! 


Storebror och lillasyster


Iris Elisabeth Dahlberg



Tänkte berätta lite kort om hur Iris kom till världen. Det finns inte mycket datatid för tillfället.

Kl 02.15 natten mot tisdag (11-11-01) gick vattnet. Vi tog det ganska lungt hemma, men värkarna tilltog snabbt i styrka.
Strax innan 04.00 kom vi in på förlossningen och barnmorskan var tvungen att hjälpa mig från bilen och in. Hade så otroligt onda värkar. När hon undersökte mig visade det sig att jag var öppen 10 (!!!) cm med enbart en liten kant kvar! Både vi och bm trodde nu att det skulle gå ganska fort. Och min tanke var såklart att jag måste ha gjort bort det allra värsta fast jag inte var medveten om dett. Bm fick lite bråttom att förbereda runt omkring oss. Pga att jag var helt öppen så fick jag ingen edpiduralbedövning utan enbart lustgas. Kämpade i ca två timmar med kraftiga värkar och blev tillsagd att inte krysta då bäbis inte låg tillräckligt långt ner ännu.
Efter drygt två timmars hårt jobb kom barnmorskan fram till att bäbis låg med ansiktet blickande mot taket istället för golvet och det kan få förlossningen att ta längre tid och ge fejkade krystvärkarna trots att bäbis inte är helt nere. Så jag fick en otroligt efterlängtad epidural och blev en ny människa (eller kom tillbaka till mig själv). Barnmorskan hälsade mig välkommen tillbaka.

Jag fick "vila" med lite svagare värkar ett tag innan de satte in värkstimulerande dropp. Då kom krystvärkarna tillbaka och jag vände och snurrades 100 varv i sängen då bäbis inte ville komma ner riktigt. Klockan var nu kring 9.00 på morgonen. Jag blev tillsist ombedd att krysta på riktigt. Underbar känsla och från och till la jag helt bort lustgasen. När jag gjort det ca 5 omgångar så började det komma blod i fostervattnet och jag fick ont i magen i höjd med det tidigare snittärret så läkare tillkallades. En kvinnlig läkare som undersökte mig. Det visade sig att bäbis bara gled tillbaka efter jag slappnade av efter krystvärk. Det tillsammans med att det kom blod och att jag fick ont i magen var inga goda tecken, men innan läkaren föreslog snitt sa jag trött med tårarna rinnande för första gången: "Snälla, kan ni inte plocka ut henne? Jag orkar inget mera nu." Läkaren svarade att det var vad hon hade tänkt föreslå och tanken på att jag snart skulle få en bricanylspruta i benet som skulle få värkarna att stanna av och smärtan i magen att nästan försvinna kändes underbar. Ca 10.00 beslutades det om snittet och...

Kl 10.52 föddes Iris Elisabeth med akut kejsarsnitt. Eftersom hon låg så långt ner i bäckenet var det krångligt att få fram henne och sambon har berättat att hon hann bli väldigt blå och att de hann trycka på katastrofknappen innan våran lilltjej började andas. Men allt gick bra och hon blev snabbt väldigt fin i färgen. Pigg som sjutton började hon redan smacka och suga på läppen i operationsrummet medan de sydde ihop mig.

Det visade sig att vår lilla tjej hade en födelsevikt på 3050 gram och var 50 cm lång... och den vackraste lilla tjej som fötts! Såklart.


Storebror Noah hälsar på Iris för första gången på BB <3


RSS 2.0